[笑話]爛 gag 大全2 - 幽默笑話 - 我愛黑澀會 | 模範棒棒堂 ♂ 超級後援會 - Powered by Discuz!
我愛黑澀會 | 模範棒棒堂 ♂ 超級後援會
我愛黑澀會 模範棒棒堂 超級後援會 www.stephylove.com

標題: [笑話]爛 gag 大全2
llwk1221

乞丐
生命值 : 1 / 327
魔力值 : 76 / 15071
经验值 : 10 %

被警告: 0
狀態:
[笑話]爛 gag 大全2

《對話篇》
22__________
a,b :我地都係文商人
c  :我係威尼斯商人

23__________
我:咦,點解咁靜
佢:靜過靜宜

24__________
我:佢做咩啤住我地
佢:因為佢係熊仁

25__________
A:我地依家係邊?
B:北京
A:我地唔係去東京嫁咩?
A:指南針壞左掛.......

26__________
明仔:爸爸,點解會有兩個朗拿度?
爸爸:一個係朗拿度,一個係 C.朗拿度
明仔:咦,三國時代都有兩個馬昭喎
爸爸:邊度有呀?
明仔:一個係馬昭, 一個係司馬昭...

27__________
老師叫同學們畫畫,落堂時,小明只交了一張白紙
老師:你幅畫叫咩
小明:牛吃草
老師:咁草呢
小明:被牛吃了
老師:咁牛呢
小明:牛吃完草走了

28__________
左:我0分添
右:咦!我又0分喎!一齊坐又0分,會唔會比人話作弊架?
左:係喎...我地錯埋d題一樣既...

43__________
同學:我冇帶上~我帶錯左下書..
老師:你真係「出此下策,方為上策!!」

63__________
男:小姐貴姓call機主?
我:栗子頭call...(平時都係留呢個名)
男:豬頭?
我:唔係呀~係栗子頭...
男:淥豬頭?
我:唔係呀...係栗子頭呀...
男:淥豬頭丫嘛...岩丫...
我:唔係呀...係栗子個栗...人頭個頭呀...

64__________
我:你同你女朋友去邊度玩呀?
佢:我地上山頂...(其他對話)...仲見到個索女添呀。
我:有幾索呀?
佢:總之就係索啦...我咁大個仔第一次係扯旗山頂扯旗。

66__________
媽媽:小明,過呢條馬路要望住右邊呀。
小明:望左。
媽媽:你聽唔到我叫你望住右邊咩?
小明:都話望左囉!
(結果小明臉上留下個個無辜既掌印)

69*_________
甲:喂!咁樣唔ok喎!
乙:唔ok呀?咁7仔囉!

70*_________
駱駝小弟:媽媽,我們的腳為什麼有厚厚的蹄?
駱駝媽媽:傻孩子,那是為了我們在沙漠中方便行走呀。
駱駝小弟:那為什麼我們的皮也這麼厚呢?
駱駝媽媽:這樣才不會在沙漠中曬傷嘛。
駱駝小弟:喔,那我們背上這兩駝又在幹嘛的呢?
駱駝媽媽:因為沙漠中水源很少,所以用來儲存水份好渡過沙漠,還有問題嗎?
駱駝小弟:原來如此,那媽媽,我們在動物園幹嘛?
駱駝媽媽:...

76__________
A:哎呀,今晚要染髮啦,勁多白頭髮。
B:染咩色?
A:白色。

82__________
A:點解佢地仲未放學架?
B:佢地未落堂丫嘛。
A:係喎。

75__________
病人:我近來很不正常,吃什麼拉什麼, 吃黃瓜拉黃瓜,吃西瓜拉西瓜,怎樣才能恢復正常呢?
醫生:你只能吃屎了

98__________
A:嘩~好臭呀!
B:真係臭味相投!
A:係咪有人用左「臭味箱頭筆」?
B:多啦b夢出招...

99__________
A:做咩咁傷心
B:我死左老公
A:咁人總有一死架啦
B:咁我沒諗過咁快離開我
A:咁係你沒諗到咁周詳姐

105__________
小明:我黎黃先生架
秘書:黃生今日冇約人喎
小明:真係?
秘書:係呀。
小明:唔該... 我想請問你有冇搞錯呀?
秘書:...

本帖最近評分記錄
瑩瑩   2008-7-15 08:40  威望  -5   每天只可以發1次笑話
瑩瑩   2008-7-15 08:40  金錢  -5   每天只可以發1次笑話
頂部